четвер, 22 лютого 2007 10:58

Російська школярка не ходитиме до школи через нав"язування їй теорії Дарвіна

Школярка із Санкт-Петербурга (РФ) Марія Шрайбер, 15 років, яка судилася з Міністерством освіти через теорію Дарвіна, більше не вчитиметься в школі. Таку заяву зробив батько дівчини Кирило Шрайбер. Закінчити середню освіту Маша планує, відвідуючи курси з різних предметів. За словами батька дівчини, в школі до неї ставляться упереджено і виставляють погані оцінки навіть за її відсутності.

Марія і Кирило Шрайбер в жовтні 2006 року звернулися до суду, виступаючи проти викладання в школі теорії походження людини згідно з Дарвіном. Позивачі заявили, що цю теорію нав"язують учням, як єдину можливу, тим самим позбавляючи дитину права на вибір. Крім того, підкреслювалося, що висновки Дарвіна науково не доведені, до того ж ображають почуття віруючих.

21 лютого суд відхилив позов. Адвокат сім"ї Шрайбер Костянтин Романов заявив, що це рішення оскаржать в міському суді Санкт-Петербурга протягом десяти днів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російська школярка не ходитиме до школи через нав"язування їй теорії Дарвіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі