пʼятниця, 24 травня 2019 14:39

Результати поліграфа Мангера не долучать до справи - ГПУ

Результати поліграфа Мангера не долучать до справи - ГПУ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер не пройшов психологічну експертизу за ухвалою суду. Фото - facebook.com/vlad.manger

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який є фігурантом справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, не пройшов психологічну експертизу за ухвалою суду.

Дослідження на детекторі брехні у Всеукраїнській асоціації поліграфологів було проведено за його власною ініціативою. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook.

"Згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 березня 2019 року Владислав Мангер повинен був пройти судову психологічну експертизу із застосуванням спеціального технічного засобу - комп'ютерного поліграфа, виконання якої доручено експертам КНДІСЕ Міністерства юстиції України", - повідомив речник ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного у справі Катерини Гандзюк випустили із СІЗО

Проте, зі слів Лисенка, Мангер не пройшов психологічну експертизу, а виклав у ЗМІ інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів".

"Дослідження проведено за його власної ініціативи, поза межами кримінального провадження. Його матеріали не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування, оскільки при цьому він не виконав вимоги ухвали слідчого судді та не пройшов експертизу у спеціальному експертному закладі", - додав речник ГПУ.

24 травня Владислав Мангер заявив, що пройшов перевірку на поліграфі. Відповіді були правдивими, показало дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Результати поліграфа Мангера не долучать до справи - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі