четвер, 07 листопада 2019 08:27

Рейдерство та зв'язки з Росією: хто такий бізнесмен, якого підірвали в Києві
5

Бізнесмен 57-річний Ігор Сало, на якого скоїли замах в Києві, родом із  Харківщини
Фото: antikor.com.ua
Ігор Сало начебто має 8 паспортів, серед них і російський
Ігор Сало начебто має 8 паспортів, серед них і російський
Ігор Сало начебто має 8 паспортів, серед них і російський
Замах на Ігоря Сала скоїли 6 листопада близько 21.30  у Києві на Брест-Литовському шосе

Бізнесмен 57-річний Ігор Сало, на якого скоїли замах в Києві, родом із Балаклеї на Харківщині. Закінчив Харківський фармацевтичний інститут.

У низці публікацій повідомляється про десятки "віджатих" ним підприємств і спроби рейдерських атак.

За даними ресурсу "Антикор", першими захопленими підприємтвами стали будівельні компанії "Елітуніверсалсервіс", "СІМП" і "Електропівденмонтаж" (їх він забрав для того, щоб "кидати" довірливих людей, охочих обзавестися житлом в новобудовах). Також були спроби рейдерства на завод "Індар" (виробництво інсуліну),ежиріцький вітамінний завод, агрохолдинг "Агрейн" (свинарство та обробка 130 тисяч гектарів земель у п'яти областях України, на своєму балансі має чотири елеваторні комплекси потужністю 330 тисяч тонн), Ладижинський спиртзавод "Екстра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водієві відірвало голову: нові подробиці замаху на бізнесмена в Києві

Здобував Сало фірми не силою, а за допомогою юристів, які переписували власників. Зокрема, на чолі державного підприємства "Укрмедпром" йому через зв'язки вдалося поставити свого юриста Тетяну Ткачик. "Укрмедпрому" підпорядковувалися всі державні підприємства фармацевтичної галузі, і таким чином Сало отримав контроль над цілим напрямком цього бізнесу в Україні.

Також говорили про причетність бізнесмена до деяких гучних замовних убивств.

Деякі видання заявляють про начебто наявність у Сала 8 паспортів, серед них – російський. Повідомлялося, що в березні цього року він залишив Україну.

Крім того, Ігоря Сала підозрюють у зв'язках з російським бізнесом і спецслужбами, а також "нечистими на руку" колишніми нардепами та іншими політиками. Відомо також, що Сало привертав увагу співробітників НАБУ і СБУ, однак до серйозного кримінального переслідування справа так і не дійшла.

Зокрема на Ігоря Сала були заведені справи щодо "тіньової" торгівлі вугіллям, що закуповувалося за завищеною ціною в окупованих районах Донбасу. Після чого поставлялося в Україну через російські митні пункти. Ігор Сало "завдяки" таким схемам отримував чималі прибутки.

Замах на Ігоря Сала скоїли 6 листопада близько 21.30 у Києві на Брест-Литовському шосе. На його авто Мерседес-Benz S600 мотоцикліст кинув вибухівку. Водій авто загинув, ще двоє пасажирів зазнали травм.

Зараз ви читаєте новину «Рейдерство та зв'язки з Росією: хто такий бізнесмен, якого підірвали в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі