вівторок, 19 серпня 2014 15:17

Поранені бойовики оклигують в лікарнях РФ і мріють стати донецькою "Аль-Каїдою" — газета

Поранені бойовики оклигують в лікарнях РФ і мріють стати донецькою "Аль-Каїдою" — газета
Фото: google.com.ua

Поранених в боях на Донбасі терористів масово звозять у лікарні російського міста Донецьк Ростовської області, де їх лікують.

Про це на сторінках Financial Times пише журналістка Кортні Уївер, повідомляє ZN.UA.

Вона зазначає, що якщо в перші місяці війни з терористами в Донецькій і Луганській областях характеризувалися масовим потоком бойовиків з Росії в Україну, то тепер не менш масово поранених терористів везуть назад на лікування.

"Терорист на прізвисько "Коливан" потрапив під масований мінометний обстріл і тепер лежить у провінційній лікарні в російському Донецьку менш ніж за 5 кілометрів від українського кордону", - пише журналістка.

Інший сепаратист на ім'я Юрій з українського Луганська. Він пропрацював понад 20 років рятувальником на одній з шахт перед тим, як приєднатися до сепаратистів. Через поранення йому ампутували руку і частину ноги.

"У другій половині дня в неділю до лікарні прибули два автобуси і мікроавтобус з 40 пораненими бойовиками. Десятки представників російського МНС та працівників лікарні разом з лікарями розподіляли терористів, залишаючи найбільш важко поранених у себе", - йдеться в статті.

Бойовиків з легкими ранами відправляють в інші лікарні в Ростовській області. Також російські прикордонники розпитують поранених, де, коли, при яких обставинах вони отримали свої травми.

"Незважаючи на поранення, більшість бойовиків переконують, що вони не шкодують про те, що приєдналися до терористів", - пише Уівер.

Поранені терористи обіцяють повернутися на Донбас і продовжити воювати по-партизанськи, якщо Збройні сили України остаточно відновлять контроль над Донецькою і Луганською областями.

"Тоді ми дійсно станемо справжніми терористами, як "Аль-Каїда", - говорить бойовик на прізвисько "Козак".

Сьогодні стало відомо, що комбат "Донбасу" Семен Семенченко в бою за визволення Іловайська отримав поранення середньої тяжкості.

Крім того, як повідомили в РНБО, за минулу добу під час АТО загинув один військовослужбовець, 28 - поранені.

Зараз ви читаєте новину «Поранені бойовики оклигують в лікарнях РФ і мріють стати донецькою "Аль-Каїдою" — газета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі