вівторок, 27 грудня 2022 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний терор РФ: скільки критичних об'єктів постраждали в Україні

Ракетний терор РФ: скільки критичних об'єктів постраждали в Україні
Понад 700 обʼєктів критичної інфраструктури від початку повномасштабного вторгнення зазнали російських обстрілів. Фото: ДСНС України

Понад 700 обʼєктів критичної інфраструктури від початку повномасштабного вторгнення зазнали російських обстрілів.

Йдеться про газогони, електропідстанції, мости та інше. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укренерго заявило про скорочення дефіциту потужності, проте є "але"

"Загалом по Україні станом на зараз маємо інформацію про понад 35 тисяч зруйнованих обʼєктів внаслідок російських атак, з майже 30 тисяч зафіксованих обстрілів з початку вторгнення вражено 702 обʼєкти критичної інфраструктури – йдеться про газогони, електропідстанції, мости та інше", – сказав він.

Ворог може обстріляти українську енергосистему на Новий рік. Спрогнозувати силу можливого обстрілу та його наслідки зараз важко, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

За відсутності обстрілів і достатньої кількості потужностей українці можуть розраховувати на безперебійну подачу електроенергії у новорічну ніч. Енергетики зроблять все можливе для цього, запевнив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний терор РФ: скільки критичних об'єктів постраждали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі