неділя, 06 травня 2012 05:26

Радикальні ісламісти підпалили мавзолей зі списку ЮНЕСКО

Радикальні ісламісти підпалили мавзолей зі списку ЮНЕСКО
Фото: whc.unesco.org

Учасники угрупування ісламізму "Ансар ад-Дін" осквернили ісламське поховання в місті Тімбукту на півночі Малі, внесену до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. =

За словами очевидців, мусульмани Тімбукту в п'ятницю прямували для здійснення молитви до святих поховань. У тому числі віруючі мали намір відвідати мавзолей Сиди Махмуда Бен Амара (Sidi Mahmoud Ben Amar).

Однак процесія була зупинена екстремістами. Бойовики заявили, що мусульмани чинять гріх, а з богом потрібно спілкуватися безпосередньо, а не через мертвих.

"Промовивши ці слова, троє з них (бойовиків) увірвалися в мавзолей, розірвали й спалили білу тканину, яка вкривала могилу святого", - розповів очевидець.

Всі дерев'яні елементи мавзолею були також віддані вогню.

У Малі 22 березня відбувся військовий переворот. Представники командування бунтівних частин заявили, що усунули від влади президента Амаду Тумані Туре. Військові були незадоволені реакцією влади на збройне повстання племен туарегів на півночі Малі.

Після військового перевороту повсталі племена туарегів активізувалися на півночі країни. Вони взяли під контроль великі міста Тімбукту, Гао і Кидали в регіоні Азавад.

Туареги 6 квітня оголосили про створення незалежної держави. Африканський союз і Франції відмовилися визнавати незалежність Азавада.

Зараз ви читаєте новину «Радикальні ісламісти підпалили мавзолей зі списку ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі