четвер, 23 серпня 2007 09:12

"Регіони": Люди Луценка підкуповують виборців на Закарпатті

Партія регіонів звертається до Генпрокуратури із закликами перевірити відомості про роздачу від 100 до 500 грн виборцям на Закарпатті представниками Нашої України – Народної самооборони в обмін на заяву голосувати на дому 30 вересня.

Про це заявив керівник юридичного департаменту Центрального апарату Партії регіонів,  депутат ВР V скликання Юрій Мірошниченко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

 "У розпорядженні юридичного департаменту знаходиться копія звернення Закарпатського обласного осередку однієї політичної партії – суб"єкту виборчого процесу до Генеральної Прокуратури, у якому викладені факти, що можуть свідчити про підкуп виборців", - повідомив Юрій Мірошниченко.

Він зауважив, що у зазначеному зверненні висловлюється протест проти "роздавання впродовж останніх тижнів коштів у розмірі від 100 до 500 грн. під виглядом соціальної допомоги інвалідам, малозабезпеченим, "чорнобильцям". За словами  Мірошниченка, в обмін на грошову "допомогу" мешканців просять написати заяву щодо голосування на дому під час виборів до ВР 30 вересня. "Тим часом, в українському законодавстві є ряд норм, що забороняють такі дії", - наголосив регіонал.

" Роздача коштів готівкою є порушенням частини 13 ст. 71 Закону Про вибори народних депутатів України, якою забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям коштів. А отже, такий факт можна розцінювати як непрямий підкуп виборця для голосування за вищевказаний блок", - вважає Мірошниченко.

Нагадаємо, напередодні Окружний суд Києва задовольнив позов БЮТ та НУ - НС і зобов"язав Центрвиборчком внести зміни до надто простої форми подачі заяви про голосування на дому. Згідно з постановою суду, ЦВК має  визначити порядок підтвердження нездатності виборця самостійно пересуватися і голосувати на виборчій дільниці.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони": Люди Луценка підкуповують виборців на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі