середа, 09 червня 2021 20:20

П'яний священник РПЦ кидався на поліцейських. Справа має продовження

П'яний священник РПЦ кидався на поліцейських. Справа має   продовження
Священника РПЦ в Україні Василя Савку підозрюють в розпалюванні національної ворожнечі і можуть ув'язнити на п'ять років. Фото: religionpravda.com.ua

У Чернівецькій області відкрили кримінальне провадження через вислови священника Василя Савки, якого у квітні затримали п'яним за кермом. Тоді він погрожував патрульним та очевидцям, зокрема, називав їх "хохлами" та "бандерівцями". Також казав, що "кулю в лоб вистрілить", якщо ті не говоритимуть румунською.

Його висловлювання поліція розцінює як намагання розпалити національну ворожнечу, розповіла пресофіцерка поліції Тетяна Браїлко, передає "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брат глави УПЦ МП п'ять разів за півроку побував у суді через п'яне водіння

Триває розслідування. Священнику загрожує штраф до 8,5 тис. грн або до п'яти років в'язниці.

Раніше через водіння нетверезим суд оштрафував священника на 17 тис. грн. А також на рік позбавив його права керувати авто. На це рішення він подав апеляцію, втім 9 червня програв її. Оскарженню рішення суду не підлягає.

Савка - настоятель храму РПЦ в Україні. Він справу не коментує. Й заборонив робити це своєму адвокатові. .

За кермування в стані алкогольного сп'яніння правоохоронці затримали настоятеля храму святих Архангелів Михаїла та Гавриїла РПЦ в Україні в селі Балківці на Буковині Василя Савку. Хоча інцидент стався у квітні, декілька відеороликів зі спілкуванням патрульних та п'яного священника з'явилися в мережі нещодавно.

Зараз ви читаєте новину «П'яний священник РПЦ кидався на поліцейських. Справа має продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі