четвер, 22 серпня 2013 15:58

П'яний мер Старокостянтинова наїхав на заявника, котрий прийшов до нього на прийом

П'яний мер Старокостянтинова наїхав на заявника, котрий прийшов до нього на прийом

- Ти чого тут стоїш, - на вулиці кричить міський голова міста Старокостянтинова Хмельницької області 59-річний Микола Мельничук до відвідувача, котрий щойно вийшов з його кабінету.

За кілька хвилин до цього 68-річний Василь Семенович Рачок викликав до мера міліцію.

- Та воно ж п'яне як чіпок, - обурюється Василь Рачок. – Неадекватне, кричить, матюкається. Та він як-не-як перша людина в місті. Мав би подавати якийсь приклад. Свиня.

Микола Мельничук, вийшовши з мерії, сідає за кермо "Шевроле". Хоче виїхати з двору міської ради. 40-річний син Василя Олександр Рачок стає в воротах, і не випускає його.

Міський голова кілька разів різко рушає з місця. Б'є Олександра переднім бампером по ногах. Чоловік відходить, однак з дороги не вступається. Водійські двері відкриває Василь Рачок. Намагається витягнути мера з-за керма. Той виходить з машини.

Прошу його залишатися на місці.

- А мені нема чого боятися, - кричить у відповідь Микола Мельничук. – Хай всі приїжджають.

Заходить за будівлю міської ради.

Олександр та Василь Рачок разом із журналістом "ГПУ" прийшли до мера на прийом. Вони програли апеляційний суд.

- У мене є молодший син Ігор, - розповідає Василь Рачок. – Він підробив мій підпис, і розділив земельну ділянку. В мерії ніби-то є оригінал цієї заяви, згідно котрої суд поділив землю. Але я ж заяви не писав, а почеркознавча експертиза не може по ксероксі встановити чи підпис підробний. То ми прийшли до міського голови, щоб побачити оригінал цієї заяви.

Міський голова призначив зустріч журналістові "ГПУ". Перед тим був на зустрічі у льотній частині, що базується неподалік Старокостянтинова, куди приїжджав головнокомандувач ЗС України – начальник генштабу генерал-полковник Володимир Замана.

Спочатку міський голова пропонує відвідувачам каву. Сідає за стіл. Після запитання про наявність оригіналу заяви на розподіл майна починає говорити на підвищених тонах.

- А я вам відповідально відповідаю, - каже мер. – Дайте офіційний запит. В мине тут в день сотні заяв проходять. Я не знаю, чи вони фальшиві. Я не собака, щоб на нюх відрізняти, чи вони фальшиві.

Нюхає документи.

Нагадую, що на ксерокопії заяви є вхідний номер, і знайти її справа кількох хвилин.

- А я вам відповідально відповідаю, що діяв виключно у правовому полі, - переходить на крик мер. Від нього чути спиртним. – Ви сьогодні прийшли захищати неправду. Є рішення суду. Які до мене питання. Я підписав оригінал, а далі не моя справа.

Олександр Рачок хоче задати питання меру.

- А ти взагалі мовчи, - кричить до нього міський голова. – Прийдеш у прийомний день.

Матюкається.

За 10 хвилин після виклику приїжджає наряд міліції. За кілька хвилин до того Микола Мельничук зайшов у приміщення мерії. Звідти не виходив. На другому поверсі міської адміністрації є районна прокуратура. Свідки кажуть, що мер переховується там.

Районний прокурор відкриває усі кабінети, крім одного. Каже, що там зберігаються секретні документи.

На мобільний телефон мер не відповідає.

Того вечора правоохоронцям так і не вдалося відшукати міського голову Старокостянтинова.

Відомості за вказаним фактом внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). Досудове слідство проводять районні міліціонери. Прокуратура Хмельницької області взяла справу на контроль.

До речі, сьогодні відбулося засідання міської ради Старокостянтинова. Мер був відсутнім.

Довідка: Микола Мельничук вперше на посаду міського голови був обраний у 2002 році. З тих пір його ще двічі обирали мером.

Зараз ви читаєте новину «П'яний мер Старокостянтинова наїхав на заявника, котрий прийшов до нього на прийом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі