четвер, 23 березня 2023 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче більше вбитих українців: Кулеба прокоментував ймовірність переговорів з РФ

Путін хоче більше вбитих українців: Кулеба прокоментував ймовірність переговорів з РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та ймовірність переговорів. Фото: poglyad.tv

Україна ще до того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, наголошувала, що розмовляти з ним немає сенсу.

Російський диктатор хоче війни та більше вбитих українців, сказав у коментарі Politico міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він також нагадав про минулорічне рішення РНБО України.

"Ми знали задовго до винесення МКС ордера на арешт, що розмовляти з Путіним безглуздо. Рада національної безпеки та оборони України 30 вересня минулого року ухвалила рішення, в якому заявила, що будь-які переговори з Путіним неможливі у відповідь на спробу Росії окупувати додаткові українські території", ‒ заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ордер на арешт Путіна: у МКС відреагували на погрози Росії

Однак, за його словами, Україна не відкидає категорично ідею переговорів. Навіть робила численні спроби досягти мирного врегулювання.

"Україна провела 88 раундів переговорів за посередництва Франції та Німеччини з моменту обрання Зеленського президентом у 2019 році до 24 лютого 2022 року. Росія розтоптала всі ці зусилля і натомість обрала варварську, геноцидну агресивну війну", ‒ зазначив Кулеба.

Він наголосив, що Путін хоче й надалі вести війну, хоче більше вкрадених українських дітей, більше вбитих українців та більше української землі.

"Як боротися з таким злом? Його ламають силою", ‒ додав міністр.

Він закликав усі країни зосередитися на реалізації формули миру президента Володимира Зеленського як на реалістичному шляху, а не на мріях про припинення війни, просячи про це агресора.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Кожна країна, яка є членом Міжнародного кримінального суду, в разі появи на їхній території президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна повинна арештувати його й видати МКС. Путін має бути притягнутий до відповідальності. Про це сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче більше вбитих українців: Кулеба прокоментував ймовірність переговорів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі