середа, 07 грудня 2022 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готує нову хвилю мобілізації в РФ ‒ аналітики ISW

Путін готує нову хвилю мобілізації в РФ ‒ аналітики ISW
У росії готують нову хвилю мобілізації. Фото: slovoidilo.ua

Влада РФ готує населення до нової хвилі мобілізації. Для цього там вже почали відповідну інформаційну кампанію.

Але її оголошення не виправить проблем російської військової потужності для війни проти України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Там звертають увагу на оголошення про формування загонів тероборони у Бєлгородській та Курській областях. Кремль, за словами аналітиків, наражає на війну багатьох мирних жителів під абсурдним приводом загрози наземного наступу України на прикордонні райони РФ.

Окрім того, російські пропагандисти почали висувати схожі неправдоподібні теорії. А чиновники навіть роблять рекламу так званої "СВО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили великі проблеми в армії Путіна

"Однак цих інформаційних умов недостатньо, щоб переконати російське населення загалом у необхідності додаткової мобілізації, враховуючи низьку реакцію на рекламні заходи щодо набору добровольців протягом літа", ‒ йдеться у повідомленні.

Натомість, за припущенням аналітиків, Кремль ризикує ще більше зашкодити своїй довірі, оголошуючи мобілізацію, яку передбачили неофіційні джерела, але не обговорювали російські офіційні особи.

В Інституті вивчення війни переконані, що рішення Кремля про другу хвилю мобілізації, загальну мобілізацію чи навіть офіційне оголошення війни не виправить ситуації.

"Кремлю знадобилося майже три місяці, щоб підготувати деякі з підрозділів, тоді як інші погано підготовлені та погано забезпечені мобілізовані елементи були передчасно відправлені на передову", ‒ зазначають в ISW.

Російські військові в Україні продовжують стикатися з серйозними проблемами на фронті. Армія противника не лише страждає від поганого забезпечення, а й бореться з високим рівнем дезертирства та відмов воювати. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

У Кубинці Московської області РФ мобілізовані посварилися з командувачем. Для військового керівництва влаштували показовий огляд військ, пишуть російські ЗМІ. Один солдат заявив, що стройовий крок на війні йому не знадобиться. Він всіляко принижував старшого офіцера, а потім взагалі ударив його кулаком у груди.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує нову хвилю мобілізації в РФ ‒ аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі