пʼятниця, 03 серпня 2007 12:04

Пшонка дає хід справі Калиновського

 
"ГПУ", як і інші засоби масової інформації, писала про Сергія Калиновського, який зазнав важких травм в автокатастрофі на бульварі Шевченка у Києві 30 травня цього року. Зараз лікарі борються за те, щоб Сергієві дозволили лікуватися за кордоном. Вони запевняють, що для лікування численних травм Калиновського в Україні технічних можливостей нашої медицини недостатньо.

Втім, заяви лікарів не змінили позиції вітчизняних правоохоронців. Вони не дають дозволу для виїзду Калиновського за межі України. Крім того, до редакції газети потрапив документ N 04/2/1-524-07 від 17.07.07, який свідчить про те, що Генпрокуратура має наміри розширити предмет розслідування у цій справі. До кримінальної справи щодо автокатастрофи, очевидно, "пришиватимуть" ще й справу кількарічної давнини N 56-0908. Її було порушено 6 травня 2005 року, а потім  закрито за відсутністю складу злочину.

Як видно з документу, заступник Генпрокурора Віктор Пшонка дає столичному прокурору Євгену Блажівському розпорядження поновити розслідування у справі за скаргою інспектора ДАІ Сапи О.В.

Мова йде про інцидент 2005 року біля Мандарин Плази у Києві. Тоді міліціонер застосував табельну зброю у центрі міста. Сталося це, нібито, у відповідь на протиправні дії Сергія Калиновського. Згодом, міліціонер змінив свої показання і справу було закрито.

Зараз слідство у справі поновлюється на підставі заяви того ж таки інспектора ДАІ Сапи. Виникає питання: на підставі тієї давньої заяви міліціонера, від якої він фактично відмовився, змінивши свої покази? Чи на підставі свіжої заяви?

Якщо слідство у справі відновлюють на підставі скарги, датованої ще 2005 роком, то чому саме зараз, у 2007 році, там знайшли щось не те. Адже два роки документ припадав порохом у прокурорських архівах. Якщо ж, слідство поновлюють на підставі ще однієї скарги інспектора ДАІ Сапи, то це може свідчити про якийсь особливий інтерес міліціонера до особи Сергія Калиновського. Що видається дуже сумнівним.

Чергова активізація прокуратури в особі заступника Генпрокурора наводить на роздуми про якийсь особливий ажіотаж навколо справи Сергія Калиновського. 

Редакції не вдалося отримати коментар з цього приводу від Генеральної прокуратури. Але ми готові його оприлюднити.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка дає хід справі Калиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі