вівторок, 01 лютого 2011 10:52

Проти 5 підлеглих Довгого порушили кримінальні справи

Проти 5 підлеглих Довгого порушили кримінальні справи

П'ять чиновників київської мерії, підлеглих секретаря Київради Олеся Довгого, опинилися під слідством у зв'язку з незаконним відчуженням декількох десятків гектарів землі в столиці.

Чиновники підозрюються у сприянні незаконній передачі в приватну власність землі в Солом'янському та Голосіївському районах Києва в період з жовтня 2008 року по грудень 2009 року.

Окрім начальника управління з питань землекористування й містобудування Світлани Макєєвої, яка була взята під варту ще у вересні 2010 року, кримінальні справи порушені проти екс-начальника відділу забезпечення діяльності секретаря Київради й ще трьох головних фахівців цього підрозділу.

Зокрема, йдеться про підробку рішень Київради, якими були виведені з комунальної власності й передані в приватну власність земельні ділянки загальною площею 99 га для будівництва житлових будинків, а також 38 га земель для ведення садівництва в мікрорайоні Жуляни в Солом'янському і Голосіївському районах Києва, чим завдано збитків на 15 мільйонів гривень.

Провина підлеглих Довгого, на думку слідства, полягає в тому, що після рішення міськради виділити жителям столиці ділянки в мікрорайоні "Жуляни" вони самовільно поповнили цей список.

Чиновники внесли в автоматизовану систему "Звернення громадян" помилкові дані про реєстрацію заяв ще понад два десятки киян щодо передачі в приватну власність земельних ділянок.

На думку прокуратури, ролі в злочині були розподілені таким чином: начальник управління з питань землекористування "надала кошти для усунення перешкод у вигляді підробки рішення Київради", головні фахівці - зареєстрували фіктивні звернення громадян, а начальник відділу забезпечення діяльності секретаря Київради ніяк на це не відреагувала.

Нагадаємо, раніше співробітники УБОЗ затримали колишнього керівника Головного управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київської міської державної адміністрації за махінації з 45 мільйонами.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Проти 5 підлеглих Довгого порушили кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі