Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2019 12:15

"Просив, щоб не робила аборт" - ґвалтівник-рецидивіст із Полтавщини дав ексклюзивне інтерв'ю

"Просив, щоб не робила аборт" - ґвалтівник-рецидивіст із Полтавщини дав ексклюзивне інтерв'ю
Ґвалтівник-рецидивіст із Полтавщини Олександр Назаренко разом із матір'ю Лідією Григоріївною. Фото: Світлана БОНДАРЕВА

Учора після апеляційного суду 41-річного мешканця села Терешки Полтавського району Олександра Назаренка взяли під варту. Його підозрюють у зґвалтуванні 18-річної дівчини.

3 січня Назаренко вийшов із в'язниці — просидів 17 років за подібні злочини. За кілька тижнів його знову затримали за зґвалтування. 21 січня суд обрав запобіжний захід на час розслідування справи - тримання під домашнім арештом у нічний час. Удень він вільно пересувався містом і селами. Стурбовані селяни перестали випускати дітей увечері надвір і самі сиділи вдома.

За кілька годин до засідання апеляційного суду журналіст Gazeta.ua завітав до підозрюваного додому.

Нагадаємо, правоохоронці розповіли, що Назаренко близько 5:00 на Водохреще зняв із потяга дівчину і зґвалтував у лісі. Потім привіз її до себе додому, де знову познущався. Потім відпустив до Полтави. Протягом години його затримали.

Живе Олександр Назаренко із батьками на вул. Лісгоспній. Свою вину не визнає. Говорить, що інтим був добровільний. З приводу попередніх двох справ, за що відсидів 17 років - каже, що частково винний. Уперше сів у 25 років.

"Вину мені немає в чому визнавати. Моя мати проходила у суді як свідок. Дівчина прийшла сама, провела зі мною в ліжку 2 години. А потім нам довелось піти, бо мати не любить, коли я дівчат приводжу", - почав розповідь про випадок 19 січня.

Назаренко розказує, що дівчину він зустрів у тамбурі електрички, яка їхала у Кременчуцькому напрямку. Вона вийшла, попросила цигарку й запитала, де пересісти на потяг до Полтави. Відповів - за Перещепино.

"Тоді їхав до брата у Малу Перещепину, щоб запросити до нас на Водохреще. Не доїхав, бо познайомився із дівчиною тією. Ми вийшли на станції Писарівка. Поспілкувалися з годину. Вона розповіла, де живе, ким мати працює, що навчається у Полтаві. Потім сіли на електричку в Полтаву. Туди потяг був пустий, а назад - повний. Люди їхали із сумками на ринок. Вийшли в Терешках і пішли центральною вулицею з переїзду, як голуб'ята, під ручку. Пробули тут 2 години. Якби не мама то пробули б більше", - розповів Назаренко. Каже, що мати влаштувала істерику, бо побачила у ліжку незнайому жінку. На той час очікувала у гості старшого сина із трьома онуками.

"Він до мене подзвонив, сказав, що з дівчиною прийдуть випити кави. Батько був у спальні, я постійно бігала тут. Включила чайник. Син попросив нарізати сиру, проте я така зла була, що його увесь з'їла сама. Він порізав рулет бісквітний і поклав на стіл біля ліжка. Коли я зайшла до кімнати — побачила бретельки чорні. Обличчя дівчина ховала за ковдру. Я накричала та пригрозила викликати 102, якщо вони не підуть. Дівчина ще сходила до душу і потім вони пішли. Через декілька годин налетіли на будинок поліцейські, як коршуни. Казали, що він її ґвалтував у Зінцях. Я наступного дня пішла і весь ліс обійшла. Там такі намети, що не можна пройти з поїзда", - сказала Лідія Назаренко, мати підозрюваного.

Олександр Назаренко каже, що після сексу дівчину провів на автобусну зупинку й відправив у Полтаву. Чому вона звернулася до поліції, пояснити не можуть ні мати, ні сам звинувачений.

"Я їй казав, що раніше сидів. За годину спілкування у мене склалося враження, що ми з нею знайомі місяць. Дівчина відкрита. Їй розповідав, що в мене є донька. Зараз вона живе в Росії. Народилась від гражданського браку 2001 року. Також є син від першого шлюбу. Доньку звати, як і дівчину — Валерія. Навіть схожі на обличчя, щоправда, донька на 1,5 року молодша.

Мене трішки насторожили три уколи на сідницях. Побачив, коли в ліжку лежали. Запитав, чи нічого серйозного нема. За своє здоров'я я впевнений, бо пройшов комісію. Серйозних хвороб не маю. Намагався в тюрмі не пити з однієї кружки з ким попало", - сказав Назаренко.

За день до апеляційного суду чоловікові надали повну справу, де він прочитав контактний номер постраждалої. Зателефонував та представився своїм адвокатом. Дівчина, не розуміючи, хто із нею говорить, розповіла, що може бути вагітною.

"Я її попереджав, що не користуюсь запобіжними засобами, презервативами. Пройшло 10 днів і тест ще не показує. Вчора я їй з Viber написав, щоб не робила аборт. Що можу перед людьми і Богом із нею повінчатися. Надалі хочу мати дітей. Можливо, не в такій ситуації, але цю визнав би", - розповів Назаренко.

Про попередні строки погоджується, що дали за діло. Визнає частково провину.

"Судом доведено, що була моя вина. Я частково визнавав її. Перший раз відсидів 5 років. Це 2005-й. Дівчина була з вулиці Сінної в Полтаві. Друга - з Карлівки", - говорить.

З сусідами, каже, намагається спілкуватися. Там, де є діти - розносив шоколадні батончики. Проте ніхто не брав, окрім сусідки, яка має проблеми із психічним здоров'ям. Ще колишній однокласник інколи заходив випити пиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14-річну дівчину бив та ґвалтував рідний батько

За час перебування під домашнім арештом Назаренко намагався знайти роботу. Проте інформування в ЗМІ щодо його минулого і теперішньої справи вплинули на це.

"Влаштовувався на Укрзалізницю монтером колій. Пройшов комісію. Все було добре. Зробив у банку карточку і привіз реквізити на роботу. Залишилось декілька підписів поставити, а мені кажуть, щоб зайшов у відділ кадрів. Там пояснили, що верхівка сказала не брати. Для апеляції, звісно, краще, якби був працевлаштований", - сказав Назаренко. Також розповів, що намагався влаштуватись і в готель "Турист" у Полтаві. Проте не встиг.

Для проходження медкомісії часто їздив до міста. Каже, що в автобусі ніхто його не боявся. Підвозили на авто навіть жінки з малими дітьми.

Назаренко має дружину, розписався 6 жовтня 2017-го. Тоді перебував у виправній колонії в Горішніх Плавнях. Жив у спеціальному поселенні та працював. З майбутньою дружиною познайомився через інтернет. Вона разом із мамою та трьома доньками живе у селі Красилівка неподалік Броварів.

"На той час декілька місяців ув'язнення мені замінили виправними роботами. Відпрацьовувати їх мав за місцем прописки. Дружині сказав, якщо мене пропише - зможу бути із нею цей час. Поки очікував документи — попросився у відпустку. Приїхав до Тані, це дружина, і пробув там цілих 4 дні. На Новий рік за святковим столом її мама, діти та вона сказали, щоб я збирав речі. Святкував 12-ту годину у потязі на Полтаву разом із провідниками та декількома пасажирами", - розповідає. Вперше одружився у 16 років, проте прожили недовго разом.

На прощання Назаренко сказав, що 21 січня, коли їхав у суд - знав, що повернеться додому. Зараз упевнений, що поїде під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сказав, що заріже, якщо буду кричати": жертва ґвалтівника-рецидивіста з Полтавщини поділилася подробицями

"Щонайменше дадуть 5 років. Проте прокурор обіцяв з десяток", - говорить.

Мешканці Терешківської сільради другий тиждень бояться виходити надвір у темний час. Страху нагнав місцевий мешканець, який 19 січня зґвалтував 18-річну дівчину.

Зараз ви читаєте новину «"Просив, щоб не робила аборт" - ґвалтівник-рецидивіст із Полтавщини дав ексклюзивне інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути