середа, 20 березня 2013 07:14

Прокурор розповів, як його чесні колеги бояться чіпати "наркоманію у погонах", а продажні — беруть шалені хабарі

Прокурор розповів, як його чесні колеги бояться чіпати "наркоманію у погонах", а продажні — беруть шалені хабарі
За справи щодо незаконного обігу наркотиків працівники Феміди беруть чималі хабарі. Фото: news2000.com.ua

Лише дрібну частину із вилучених наркотиків спрямовують на знищення. Решту продають наркоманам або ділкам.

Про це телеканалу ТВі розповів інкогніто співробітник прокуратури, який вивчав справу про корупційні дії працівників відділу з боротьби проти незаконного обігу наркотиків (ВБНОН).

Прокурор зазначив, що за відкритий коментар його в кращому разі звільнять, а в гіршому – спалять квартиру або автомобіль.

Співрозмовник також стверджує, що злочини сходять з рук міліції не тільки через те, що прокурори підкуплені. Інколи вони просто бояться чіпати "наркоманію у погонах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Святошинські робінгуди" виявили у Києві аптеки, які продають наркотики

"Вони можуть не звертати уваги на всі порушення зі сторони працівників ВБНОНу не через те, що вони їм платять гроші, а через те, що вони ще в цю схему не потрапили. І розуміють, що їх можуть прибрати, якщо вони будуть пхати свій ніс туди, куди їм не потрібно", – вважає прокурор.

За його словами, до того, як справа потрапила в суд, продажний державний обвинувач може пом'якшити статтю. Тарифи пропорційні жадібності – від кількох тисяч до десятків тисяч гривень.

"Десь дівається під час експертизи речовина. Або ж речовина залишається, але її вміст стає меншим – і особливо великі розміри переводять у просто великі розміри", – розповів про схему співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє родичів організували наркопритон на Тернопільщині

У випадку, коли із прокурором домовитися не вдається, підсудні просять своїх адвокатів за гроші домовитися із суддями. Деякі статті Кримінального кодексу мають чималий розрив щодо застосування покарань.

"Якщо йдеться про збут наркотичних засобів, то дуже важко знайти суддю, який буде займатися і давати мінімальне покарання менш ніж за 10 тисяч доларів", – зізнався на правах анонімності представник прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор розповів, як його чесні колеги бояться чіпати "наркоманію у погонах", а продажні — беруть шалені хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі