вівторок, 12 червня 2007 19:13

Прокуратура просить для Різака 12 років в"язниці

Прокуратура просить для Різака 12 років в"язниці
Державне обвинувачення в особі прокурорів Закарпатської обласної прокуратури просить Апеляційний суд Івано-Франківської області винести вирок екс-губернатору Закарпатської області Іванові Різаку в 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна й позбавленням права обіймати посади, пов"язані з організаційно-розпорядницькими й адміністративно-господарськими функціями протягом 3 років.

Про це заявив 12 червня у своєму виступі під час судових дебатів прокурор Закарпатської обласної прокуратури Олександр Завальский.

Прокуратура також просить строк затримки екс-губернатора Закарпатської області Івана Різака зарахувати у вирок.

Вона також просить залишити чинний запобіжний захід для підсудного - заставу й підтримати цивільний позов "Закарпаттяобленерго" до Різака в розмірі 191,726 тис. гривень.

Крім цього, прокуратура також просить суд винести окремі постанови щодо редактора газети "Правзахист" Михайла Темнова, колишнього заступника екс-губернатора Різака Івана Чамуляка й голови правління "Закарпаттяобленерго" Василя Ковача за дачу свідомо неправдивих свідчень досудовому слідству.

Всі вони на суді дали показання, що суперечать досудовим.

Прокуратура також не бачить пом"якшувальних обставин у поводженні Різака на суді, оскільки, зі слів Завальского, Різак поводився некоректно, порушував регламент і суддя видаляв його із залу засідань.

На засіданні у вівторок суд почав дебати.

Виступ прокурора Завальского тривав з 12 до 16 години.

В 16 годин Різак почав свою захисну промову.

В 17 годин суд оголосив перерву до завтра.

Сьогодні суд задовольнив клопотання Різака про відмову від адвокатів.

25 жовтня 2006 року суд поновив засідання в справі Різака.

Йому інкримінуються злочини, передбачені ст.120 ч.2 Кримінального кодексу (доведення до самогубства), ст.365 ч.3 (перевищення влади або службових повноважень), ст.368 ч.3 (одержання хабара в особливо великому розмірі), ст.366 ч.1 (службова підробка), ст.157 ч.2 (перешкоджання здійсненню виборчого права), ст.294 ч.2 (організація масових безчинств), передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура просить для Різака 12 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі