пʼятниця, 28 вересня 2012 15:37

Продюсера фільму "Невинність мусульман" заарештували у Лос-Анджелесі

Продюсера фільму "Невинність мусульман" заарештували у Лос-Анджелесі
Накулу звинуватили в порушенні умов дострокового звільнення. Фото: Reuters

У Лос-Анджелесі 27 вересня заарештували продюсера фільму "Невинність мусульман" Накулу Бесслі Накулу.

55-річного підприємця Накулу звинуватили в порушенні умов дострокового звільнення: в 2011 році він був засуджений до 21 місяця в'язниці за банківське шахрайство. У червні 2012 року його достроково звільнили. Умовою звільнення стала заборона на доступ до інтернету і на використання псевдонімів без спеціального дозволу поліції.

Продюсер фільму порушив умови звільнення, оскільки видавав себе за єгиптянина-копта Сема Бейсіла (Sam Bacile).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля протестів проти фільму "Невинність мусульман" дійшла до Сімферополя

Раніше, 14 вересня, Накула покинув свій будинок в передмісті Лос-Анджелеса, оскільки побоювався за своє життя. Через кілька днів будинок покинули і його родичі. Накулу і його сім'ю взяли під захист поліції.

Фрагменти фільму "Невинність мусульман", який розповідає альтернативну історію пророка Мухаммада і містить знущання над мусульманами, з'явилися в інтернеті в кінці серпня. Поява відеороликів викликала хвилю протестів в мусульманських країнах Африки, Близького Сходу та Азії. У Бенгазі в результаті нападу демонстрантів на консульство США 11 вересня був убитий посол США в Лівії і ще трьох співробітників дипмісії.

Зараз ви читаєте новину «Продюсера фільму "Невинність мусульман" заарештували у Лос-Анджелесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі