четвер, 22 лютого 2007 10:49

Проді йде у відставку через війну в Афганістані

Прем"єр-міністр Італії Романо Проді подав прохання про свою відставку.

Сьогодні президент Джорджо Наполітано проведе консультації з лідерами представлених в парламенті партій з метою вирішити, чи приймати відставку глави уряду. Як заявили в президентській прес-службі, Наполітано поки не має наміру афішувати свою думку про рішення Проді.

Італійський прем"єр вирішив залишити свій пост після того, як в середу Сенат не схвалив його пропозицій про подальшу участь країни в операціях НАТО в Афганістані. Проді пропонував послати туди додатковий контингент цивільних фахівців, одночасно скоротивши кількість військовослужбовців, які беруть участь в бойових діях проти руху "Талібан".

За ініціативу глави уряду висловилися 158 сенаторів при необхідних 160 голосах, проти неї проголосували 136 парламентаріїв.

Відразу після підсумків голосування опозиція зажадала негайної відставки очолюваного лівоцентристською коаліцією уряду.

- Більшості більше немає. Уряду Проді теж більше немає. Він провалився в Сенаті, - заявив член партії Forza Italia сенатор Ренато Шифані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Проді йде у відставку через війну в Афганістані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі