середа, 25 березня 2020 20:52

Примусова госпіталізація: Аваков пояснив, як це працюватиме

Примусова госпіталізація: Аваков пояснив, як це працюватиме
В Україні діє постанова, яка передбачає дозвіл на примусове обстеження та госпіталізацію людей із підозрою на COVID-19. Фото: facebook.com/moz.ukr

У разі необхідності та за рішенням головного санлікаря поліція забезпечить примусову госпіталізацію інфікованих новим коронавірусом COVID-19 громадян, які відмовлятимуться від лікування.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і уточнив, що рішення про примусову госпіталізацію було ухвалене під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набрехав про адресу: поліцейські розшукують хворого на коронавірус одесита

"Останніми днями були декілька випадків, коли людина отримувала позитивний результат і втікала з лікарні, поліцейські були змушені його шукати. Також були випадки, коли люди відмовлялися від госпіталізації. Режим надзвичайної ситуації не зупиняє конституційні права громадян, але накладає певні обмеження. Тож сьогодні Кабмін прийняв постанову, відповідно до якої, за рішенням головного санітарного лікаря поліція забезпечить примусову госпіталізацію людини з діагнозом коронавірус", - пояснив Аваков.

Кабмін подовжив дію карантину до 24 квітня та ввів режим надзвичайної ситуації на всій території України 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Примусова госпіталізація: Аваков пояснив, як це працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі