вівторок, 01 листопада 2022 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Застосування дронів Shahed-136 проти України має визначальний характер – Укроборонпром

Застосування дронів Shahed-136 проти України має визначальний характер – Укроборонпром
Уламки "Шахідів", якими росіяни сьогодні вночі атакували Київську область Фото: t.me/andrii_nebytov

Застосування Росією іранських безпілотників Shahed-136 має визначальний характер для перебігу бойових дій в Україні.

Російська війна в Україні – перший випадок у світі, коли іранські ударні безпілотники використовують у такому обсязі. Про це під час брифінгу 1 листопада розповів менеджер проєктів Укроборонпрому Олег Болдирєв, також відомий як Мартин Брест, передає Gazeta.ua.

"Застосування "шахедів" проти нашої країни має визначальний характер. Наприклад, частина їх летить для виявлення наших зон покриття ППО. Частина – летить різними маршрутами, щоб точно вирахувати, де наша ППО не дістає або дістає слабо. Зараз частина летить, щоб точно визначити де є західна ППО, передане на початку осені", – розповів Болдирєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент озвучив статистику збитих "шахедів"

За його словами, армія РФ нині тільки розробляє тактику застосування такої зброї. І водночас ЗСУ ще розробляють тактику протидії іранським БПЛА.

У вересні Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану. Посла Манучехра Моради позбавили акредитації за постачання його країною ударних безпілотників Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вніс на розгляд президенту розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії безпілотників.

Влада Ірану категорично відкидає звинувачення у продажу безпілотників Російській Федерації задля використання їх проти України. У Тегерані також заперечують, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму з метою навчити росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

Зараз ви читаєте новину «Застосування дронів Shahed-136 проти України має визначальний характер – Укроборонпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі