середа, 21 лютого 2007 16:34

Президент Естонії: бандитів-нацистів вигнали інші бандити - радянські війська

Президент Естонії Тоoмас Хендрік Ільвес по-своєму охарактеризував історичні події, пов"язані із звільненням Естонії від німецько-фашистських загарбників 1944 року. За його словами, "групу бандитів-нацистів вигнала інша зграя - радянські війська".

Ільвес висловив думку про те, що Росія неадекватно оцінює всю ситуацію навколо Воїна-визволителя, якого місцева влада хоче знести відповідно до закону "Про заборонені споруди".

- Росія із 140-мільйонним населенням раптом відчула себе ображеною цією супердержавою Естонією з населенням трохи більше мільйона людей. Москву обурив той факт, що естонці наважилися пригадати історію. Проблема в тому, що до цих пір немає визнання того факту, що радянський режим вбивав і тероризував людей в таких країнах, як Естонія. Кажучи про звільнення від нацистів, Москва забуває, що для естонців, латишів, литовців і поляків це означає сотні тисяч депортованих, десятки тисяч убитих. Для нас СРСР втілює саме це, а не звільнення від фашизму, - заявив глава естонської держави, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Президент Естонії: бандитів-нацистів вигнали інші бандити - радянські війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі