понеділок, 25 квітня 2011 10:16

Спецтема: Арабські революції

Правозахисники зажадали від ЄС та США санцій проти влади Сирії

Правозахисники зажадали від ЄС та США санцій проти влади Сирії

Представники Євросоюзу та США повинні застосувати санкції відносно офіційних осіб Сирії, винних у вбивстві демонстрантів, йдеться в повідомленні, опублікованому на веб-сайті правозахисної організації "Хьюман райтс Уотч".

"Після кривавої розправи в минулу п'ятницю недостатньо лише засудити насильство. Дивлячись на те, що стратегія сирійської влади полягає в тому, щоб вести вогонь на поразку, міжнародне співтовариство повинне ввести санкції щодо тих, хто наказував стріляти по демонстрантам", - сказав заступник директора програми "Хьюман райтс Уотч"по Близькому Сходу Джо Сторк.

Правозахисники також закликали провести екстрену нараду Ради Безпеки ООН навколо ситуації в Сирії.

На їхню думку, ООН повинна провести міжнародне розслідування у зв'язку з розстрілом сирійськими силами безпеки мирних демонстрантів.

Як стверджують у "Хьюман райтс Уотч", в ході масових акцій протесту в Сирії 22 квітня місцеві сили безпеки вбили не менше 76 протестуючих.

Як повідомлялось раніше, 23 квітня в Сирії снайпери відкрили вогонь по учасниках похорон жертв "кривавої п'ятниці". Щонайменше 5 осіб загинули.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники зажадали від ЄС та США санцій проти влади Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі