пʼятниця, 22 жовтня 2021 18:38

Правоохоронці викрили злочинну схему грошових переказів до Криму. Масштаби вражають
8

Правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до окупованого Росією Криму й із півострова.

Про це повідомила пресслужба офіса генерального прокурора у Facebook.

Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Організаторами схеми була група осіб із Києва й Криму.

"Вони використовували заборонені в Україні платіжні системи (WebMoney, Qiwi, "Мир". - Gazeta.ua), що дозволяло уникати оподаткування і залишатися поза моніторингом відповідних установ. Щоб вивести віртуальні кошти в готівку їх спочатку конвертували в біткоїни. Готівку видавали в офісах у Києві й окупованому Севастополі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частині кримчан заборонили виходити з дому

Під час обшуку офіса в Києві правоохоронці вилучили понад $750 тис., майже €650 тис. і значні кошти в гривні. Шевченківський райсуд Києва на вилучені кошти наклав арешт.

"У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми", - додали в Генпрокуратурі.

У Києві працівники СБУ викрили угруповання, яке створювало фейкові сторінки в соцмережах, щоб за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці викрили злочинну схему грошових переказів до Криму. Масштаби вражають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі