середа, 26 січня 2011 20:07

Правоохоронці про фоторобот терориста з "Домодєдово": "Чимось він навіть нагадує негра"

Правоохоронці про фоторобот терориста з "Домодєдово": "Чимось він навіть нагадує негра"

До встановлення особи терориста, що вибухнув в московському аеропорту "Домодєдово", підключені правоохоронні органи Північного Кавказу, повідомили ИТАР-ТАСС у правоохоронних органах.

"За залишками передбачуваного терориста був складений фотокомпозиційний портрет, який був направлений в низку регіонів на півдні країни, в тому числі до Північного Кавказу для встановлення особистості", - сказало джерело.

Разом з тим, за словами джерела, тіло смертника було сильно пошкоджено.

"На відновленому портреті - чоловік з високим чолом, повними губами і, можливо, смаглявим кольором шкіри і темним кучерявим волоссям", - звернули увагу в правоохоронних органах.

"Чимось він навіть нагадує негра", - додав співрозмовник.

За деякими даними, фотопортрет передбачуваного терориста вдалося отримати вже в перші години після теракту. Напередодні інтернет-видання Life News отримало фотографію відірваної голови терориста-смертника і попросило прокоментувати фото завідувачку лабораторією пластичної реконструкції Інституту етнології і антропології Російської академії наук Тетяну Балуєву.

"Безумовно видно, що обличчя на фото ближче до середземноморського типу і не схоже на представника Північного Кавказу. Обличчя досить вузьке, явно кучеряве волосся, вузький прямий лоб, висока верхня губа - все це говорить про приналежність до середземноморської раси. До середземноморської раси чи південних європеоїдів належать араби, італійці, французи. Тут проглядається навіть легка горбовина на носі, характерна для південних європеоїдів. Але через невисоку якість фото ми не дуже впевнені, що це не дефект зображення, тому точно стверджувати не буду", - пояснила вона.

Для корінних народів Північного Кавказу характерно не таке вузьке обличчя, у них взагалі інший тип, повідомила антрополог Балуєва.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці про фоторобот терориста з "Домодєдово": "Чимось він навіть нагадує негра" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі