середа, 30 грудня 2020 12:06

Працівники медцентру за 500 грн продавали рецепти на наркотики
5

В Одесі поліцейські викрили працівників медичного центру, які виписували рецепти на купівлю наркотиків.

Рецептурні бланки медпрацівники виписували на метадон людям, які не мають встановленого діагнозу "наркоманія" та не є учасниками програми замісної підтримувальної терапії, повідомили у відділі комунікації Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі наркодиспансеру торгували наркотиками

В Одесі поліцейські викрили працівників медичного центру, які виписували рецепти на купівлю наркотиків
Фото: npu.gov.ua
За кожен такий рецепт «пацієнти» платили 500 гривень
Рецептурні бланки медпрацівники виписували на «Метадон» людям, які не мають встановленого діагнозу «наркоманія» та не є учасниками програми замісної підтримувальної  терапії
За кожен такий рецепт «пацієнти» платили 500 гривень

"Працівники закладу, окрім легальної діяльності, виписували рецептурні бланки на придбання наркотичних лікарських препаратів громадянам, які не були пацієнтами та не проходили замісну підтримувальну терапію. За кожен такий рецепт "пацієнти" платили 500 гривень, а за таблетку метадону – 180 гривень", - сказано в повідомленні.

У приміщенні медичного центру поліцейські провели обшук і вилучили 1 упаковку різних медичних препаратів зі вмістом у них наркотиків та психотропів, невикористані рецептурні бланки, медичну документацію, розрахункові квитанції про оплату, близько 65 тис. грн, ноутбуки та цифрові носії. Також під час обшуків у приміщенні перебував чоловік, який придбав у лікаря таблетку метадону за 180 грн.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Торговцям наркотиків загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі.

У Житомирі викрили угруповання, яке налагодило схему збуту лікарських наркотичних препаратів на території міста. Привласнення, зберігання та розповсюдження заборонених у вільному обігу засобів здійснювали співробітники медичних установ, спеціалізованих аптек та наркозалежні. Групу наркоділків організував лікар.

Зараз ви читаєте новину «Працівники медцентру за 500 грн продавали рецепти на наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі