Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 14:34

Позов Березовського обійдеться Росії в 1,5 млн фунтів

Судовий процес за позовом Бориса Березовського обійдеться Всеросійській Державній телевізійній і радіомовній компанії (ВДТРК) у півтора мільйони фунтів стерлінгів. Про це заявив сам підприємець, відзначивши, що в таку ж суму обійшлися судові витрати і витрати на адвокатів власникові "Альфа-групп" Михайлу Фрідману.

За словами Березовського, сума моральної компенсації за позовом про захист честі й гідності аналогічна тій, яку він зажадав з Фрідмана, – 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Позов проти російської телекомпанії ВДТРК Березовській подав до лондонського суду 3 травня. Підприємець стверджує, що сюжет, показаний у ефірі телепрограми "Вести недели" 1 квітня цього року, містив наклеп на нього. У сюжеті викладена версія про фальсифікацію плівки, яка нібито стала одним з основних аргументів надання Березовському притулку у Великобританії.

Березовській вимагає від російського телебачення вибачень і спростування даної інформації. Термін позасудового врегулювання конфлікту закінчився 30 квітня. Підприємець обіцяє відкликати позов у разі виконання його вимог.

Генпрокуратура РФ вимагає від Великобританії позбавлення Березовського статусу біженця і його екстрадиції на батьківщину, де проти нього збуджена справа за фактом закликів до насильницького скидання конституційного ладу, передає Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Позов Березовського обійдеться Росії в 1,5 млн фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути