субота, 18 квітня 2020 12:57

Пожежі у Чорнобилі показали з висоти пташиного польоту

Пожежі у Чорнобилі показали з висоти пташиного польоту
У Чорнобильській зоні досі тліє трав'яний настил, пеньки та деревина. Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua

Станом на 18 квітня у Чорнобильській зоні досі тліє трав'яний настил, пеньки та деревина. Відкритих та нових осередків вогню немає.

Вогнеборці ліквідовують наслідки пожеж у Корогодському та Паришівському лісництві. За інформацією штабу ДСНС та диспетчерської служби ДСП "Північна Пуща", нових осередків вогню по зоні відчуження не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німці допоможуть боротися з пожежею навколо ЧАЕС

Розповсюдження пожеж, які спостерігалися 17 квітня немає, рятувальники змогли взяти їх під контроль. Радіаційний фон у Києві і області не перевищує норми.

Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 716 людей і 166 одиниць техніки, зокрема, три вертольоти ДСНС, якими 17 квітня здійснено 134 скидання 268 т води.

Майже 20 тис. га лісу згоріли в Чорнобильській зоні відчуження із 4 квітня. Вогонь знищив 12 покинутих сіл, охопив околиці Прип'яті. Палало за 2 км від сховища радіоактивних відходів "Підлісний".

Зараз ви читаєте новину «Пожежі у Чорнобилі показали з висоти пташиного польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі