пʼятниця, 10 квітня 2020 15:52

Пожежа в Чорнобилі: заражене повітря дісталося Києва

Пожежа в Чорнобилі: заражене повітря дісталося Києва
Радіація не загрожує киянам. Фото: "Цензор.нет"

10 квітня забруднене повітря з Чорнобиля потрапить до Києва.

При цьому прогнозована концентрація радіоактивного цезію-137 в столиці очікується нижче небезпечної для здоров'я і життя людини в 100 і більше разів, повідомляється на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в Чорнобильській зоні: рятувальники розповіли про ситуацію

"Згідно з прогнозними розрахунками на 10.04.2020, траєкторії руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та м. Київ. Прогнозовані концентрації Cs-137 в приземному шарі повітря Києва можуть досягати декількох мБк/куб. м. Ці концентрації не становлять загрози життю та здоров'ю населення і в 100 і більше разів нижче допустимого рівня, встановленого НРБУ-97, рівного 800 мБк/куб. м", - йдеться в повідомленні.

Київська поліція знайшла чоловіка, який, імовірно, спричинив пожежу поблизу села Володимирівка Котовського лісництва. Це 27-річний житель села Рагівка Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Чорнобилі: заражене повітря дісталося Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі