пʼятниця, 18 лютого 2011 11:17

Постражалий за відео з "тєлятіною" активіст вимагатиме компенсацію

Постражалий за відео з "тєлятіною" активіст вимагатиме компенсацію

Один з учасників ініціативи "Дорожній контроль" Дмитро Говердовський, який провів після зустрічі з ДАІ 5 днів в СІЗО, буде подавати до суду позов про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

"Мене зупинили під приводом, що це внутрішня перевірка. Я відповів, що не підпадаю під їхні внутрішні перевірки. Інспектор продовжував вимагати документи. Я почав пояснювати, що мене зупинили незаконно, зачитував по пам'яті витяги з "Закону про міліцію". Розмова тривала вже близько тридцяти хвилин, моє терпіння луснуло, я зателефонував 102 і поскаржився на дії інспектора. Після цього на місце події прибув заступник начальника ДАІ міста, і ще хтось. Уявляєте, чотири автомобілі на одного мене! До речі, я їм ще вказав на те , що машина ДАІ припаркована з порушеннями правил дорожнього руху - на узбіччі, на пішохідному переході, біля перехрестя, - але на це вони мені нічого не відповіли", - розповів Говардовський "Газеті по-київськи".

У райвідділі на активіста "Дорожнього контролю" був складений протокол про злісну непокору співробітникам ДАІ. Судове засідання тривало близько 20 хвилин. Почекати адвоката суд відмовився, також було відмовлено в прилученні до справи відеозапису.

За словами Говардовського, перш за все він хотів би відсторонення від посади заступника начальника ДАІ Одеси. "А гроші? У скільки можна оцінити п'ять днів життя? Буду вимагати, щоб виплатили мінімум 100 тис. грн, а там як вийде", - додав він.

Нагадаємо, активіста, який зняв відео із даішником і "телячою мовою", працівники ДАІ Одеси посадили на п'ять діб.

Зараз ви читаєте новину «Постражалий за відео з "тєлятіною" активіст вимагатиме компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі