вівторок, 02 березня 2021 18:24

Поставив на коліна й погрожував пістолетом: поліцейського звинуватили в катуванні

Поставив на коліна й погрожував пістолетом: поліцейського звинуватили в катуванні
На Житомирщині поліцейського підозрюють у катуванні. Фото: npu.gov.ua

На Житомирщині поліцейського підозрюють у катуванні.

Він разом із двома спільниками побив двох юнаків. А потім поставив їх на коліна, погрожував зброєю та вимагав зізнатися у викраденні авто. Про це сьогодні, 2 березня, повідомили в Офісі генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибиті зуби й зламана щелепа: поліцейські катували чоловіка

"Злочин стався в січні цьогоріч. 2 юнаки йшли пізно ввечері між селами в Житомирському районі. Їх зупинила група осіб й одразу почала бити руками й ногами по різних частинах тіла, примушуючи стояти на колінах. Згодом під'їхав автомобіль патрульної поліції. Однак поліцейський, замість надання допомоги юнакам, дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з них, вимагаючи надати відомості щодо угону автомобіля. Після цього правоохоронець вдарив потерпілого рукояткою пістолета по голові", - розповіли слідчі.

Поліцейському і його спільникам повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

У Черкаській області розслідують справу про катування 28-річного Віталія Бердника у відділку поліції Городища. Двом дільничним оголосили підозру, а 6 співробітників цього відділення відсторонили. Потерпілий розповів, що дільничні прийшли до нього в гараж, де ремонтує автомобілі. В авто, яке лагодив, був крадений магнітофон. Чоловіка забрали до відділку, аби взяти пояснення. Спершу з ним говорив слідчий, розпитав, звідки цей автомобіль. Коли слідчий поїхав до власника транспорту, двоє інших правоохоронців почали його бити. Тривало це щонайменше 1,5 год., доки нібито не з'ясували, що чоловік до крадіжки не причетний.

Зараз ви читаєте новину «Поставив на коліна й погрожував пістолетом: поліцейського звинуватили в катуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі