вівторок, 14 січня 2020 16:17

Посольство в Ірані заявляло про технічні причини падіння літака через наказ РНБО — Данілов

Посольство в Ірані заявляло про технічні причини падіння літака через наказ РНБО — Данілов
Голова РНБО наголосив, що такі дії відповідали національним інтересам України. Фото: "День"

Українська влада санкціонувала заяву посольства України в Ірані про те, що літак МАУ розбився поблизу Тегерана нібито з технічних причин.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише "Цензор.НЕТ".

"Заява посольства була санкціонована нами, це було необхідне рішення, щоб налагодити співпрацю з іранською владою, і ми розуміли ризики. Ми вдячні українським дипломатам у Тегерані, які діяли професійно та якісно", – сказав секретар РНБО, визнаючи той факт, що українські дипломати фактично підтримали неправдиву версію Ірану про причини катастрофи літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Зеленського провалила іспит кризовою ситуацією

Голова РНБО наголосив, що такі дії відповідали національним інтересам України.

"Ми бачимо, що результати нашої роботи корисні для нашої держави. І за це я готовий відповідати", – підкреслив Данілов.

"Я можу сказати, що ми задоволені роботою нашого посольства, нашого консульства. З першої хвилини, як був створений оперативний штаб, усі працювали як єдина команда, але в деяких ситуаціях хтось має брати на себе репутаційні ризики – у кожного своя робота задля досягнення спільного результату. Важко переоцінити для України професійні дії тих, хто працював в оперативному штабі, та 45 українських експертів, які вилетіли до Тегерана та максимально швидко здобули докази ураження літака зенітною ракетою. Дії нашої комісії заслуговують на найвище визнання", – сказав секретар РНБО.

Україна мала докази ракетного удару по літаку МАУ ще до того, як Іран узяв на себе провину. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. 11 січня президент Ірану Хасан Рухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки", та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Зараз ви читаєте новину «Посольство в Ірані заявляло про технічні причини падіння літака через наказ РНБО — Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі