середа, 21 лютого 2007 10:58

Польща запідозрила своїх послів у шпигунстві на користь Росії

Польща підозрює чотирьох послів у шпигунстві на користь Росії. Услід за послом в Австрії Мареком Ердисем, якого викликали до Варшави 19 лютого, в столицю Польщі відкликали представників країни у Китаї, Туреччині і Кувейті. Їх підозрюють в роботі на польську військову розвідку - ВІС. Її діяльність припинили 2006 року, а після цього виявилось, що агенція була наповнена агентами з СРСР - принаймні, так стверджують автори скандальної урядової доповіді, опублікованої минулого тижня.

- Декілька наших послів були викликані до Варшави на консультації, - підтвердила міністр закордонних справ Польщі Ганна Фотига, не називаючи конкретних країн.

Втім, конкретні країни фігурують в публікаціях місцевої преси.

Імена дипломатів фігурували в опублікованій минулого тижня урядом 400-сторінковій доповіді, де сотні високопоставлених чиновників звинувачуються в тому, що вони працювали на польську військову розвідку (ВІС), діяльність якої припинив 2006 року уряд консерваторів. Згідно з докладом, агенція була наповнена навченими в СРСР агентами і зберегла тісний зв"язок з Москвою і після падіння комуністичного уряду в Польщі 1989 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Польща запідозрила своїх послів у шпигунстві на користь Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі