середа, 12 вересня 2018 17:46

Поліцейським дали право викидати з квартири домашніх тиранів

Поліцейським дали право викидати з квартири домашніх тиранів
Домашніх тиранів будуть заспокоювати на місці: поліцейським розширили повноваження. Фото - Взгляд

Правоохоронці, які приїжджають на виклик за фактом домашнього насиллля, відтепер зможуть на місці подбати про безпеку жертви.

Поліцейські зможуть на місці виписувати кривдникові терміновий припис. Ним можна зобов'язати правопорушника покинути місце проживання (перебування) постраждавшого . Заборонити вхід і перебування в цьому місці. А також заборонити кривдникові будь-яким способом контактувати з потерпілою особою. Відповідний наказ МВС набрав чинності 11 вересня, інформує прес-служба відомства.

Припис виноситься на термін до 10 діб, його дія може припинитись у разі застосування до кривдника судом адміністративного стягнення. Це адміністративний арешт або обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виправдання насильства стосовно жінок і дітей — ідеологія "русского мира"

Законодавчі новації дозволять усунути загрози життю або здоров'ю потерпілої особи, повністю убезпечивши жертву від агресора.

У Лубнах на Полтавщині викрили домашнього тирана, який 6 років знущався над дружиною. Приковував ланцюгами до батареї, різав ножем, прикладав розжарену сковорідку і сокиру.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейським дали право викидати з квартири домашніх тиранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі