пʼятниця, 15 липня 2022 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Поліцейський намагався створити на Київщині "наркоімперію": відео

Поліцейський намагався створити на Київщині "наркоімперію": відео
Працівник поліції купував на чорному ринку інгредієнти для виготовлення наркотиків. Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань викрило оперуповноваженого районного управління поліції в Київській області на придбанні прекурсорів.

Поліцейський планував виготовити із цієї речовини 2 кг психотропу метамфетамін, повідомила пресслужба ДБР 15 липня в Telegram.

"В умовах воєнного стану поліцейський вирішив створити маленьку "наркоімперію", але Бюро запобігло його злочинним намірам. Працівник поліції купував на чорному ринку інгредієнти для виготовлення наркотиків, серед яких небезпечний для здоров'я та життя людей прекурсор. Надалі він підшукував спеціалістів, які виготовлять наркотичні засоби та психотропні речовини", – ідеться в повідомленні.

Під час розслідування працівники ДБР задокументували, що оперуповноважений не вперше займається організацією, виготовленням і розповсюдженням наркотиків. Він створив розгалужену систему збуту наркотичних засобів на території Київської області й використовував службове становище для прикриття незаконної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топчиновники намагалися "освоїти" понад 650 млн із держбюджету

"Для розширення злочинної мережі поліцейський замовив виготовлення великої партії наркотиків, пообіцявши заплатити виконавцям 80 тис. грн. Зловмисника затримали на придбанні замовленого метамфетаміну. Йому повідомили про підозру", – звітує відомство.

ДБР за сприяння Нацполіції провело обшуки за місцем проживання затриманого, його роботи й місцях збуту наркотичних засобів. Чоловікові загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Усім причетним до торгівлі наркотиками нададуть відповідну правову оцінку. Також перевіряють причетність керівництва оперуповноваженого до злочинної діяльності.

Депутату місцевої ради на Київщині повідомили про підозру. Припускають, що він незаконно видобував пісок з озера в Дарницькому районі столиці. Пісок депутат добував у 2017-2018 роках та організував його подальшу реалізацію. Експерт підтвердив матеріальні збитки територіальній громаді Києва через цю незаконну діяльність, які становлять майже 32,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський намагався створити на Київщині "наркоімперію": відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі