пʼятниця, 21 жовтня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Подальша допомога США Україні може бути під загрозою ‒ Байден

Подальша допомога США Україні може бути під загрозою ‒ Байден
Президент США Джо Байден заявив, що перспективи допомоги США Україні у майбутньому можуть бути під загрозою після виборів. Фото: apnews.com

Перспективи допомоги США Україні у майбутньому можуть бути під загрозою.

Це станеться за умови, якщо республіканці отримають контроль над однією чи обома палатами Конгресу США на виборах, що відбудуться 8 листопада. Таку стурбованість висловив президент США Джо Байден, повідомляє Reuters.

Журналісти запитали американського президента про вплив на допомогу Україні у разі перемоги республіканців.

"Так, я занепокоєний тим, що вони сказали про скорочення допомоги", – відповів Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати Україні від майбутнього саміту G20 ‒ Кулеба зробив прогноз

Перед цим лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті заявив, що "не захоче виписувати карт-бланш" для допомоги Україні, якщо республіканці візьмуть контроль за Палатою представників на проміжних виборах.

При цьому у республіканців немає єдності у питанні стримування РФ. Партія поділена на тих, хто бачить необхідність стримувати Росію, і тих, хто віддає перевагу більш ізоляційній зовнішній політиці, у тому числі так звані "трампісти".

За словами провідного республіканця в Комітеті із закордонних справ Палати представників Майла Макколи, його партія бажає гарантій того, що партнери США по НАТО також беруть на себе відповідальність і несуть тягар витрат.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вирішив використати енергоресурси зі Стратегічного нафтового резерву. Також американський уряд закликав компанії збільшувати видобуток і пообіцяв викупити всі надлишки чорного золота протягом найближчих кількох років, якщо ринок буде перенасичений. Таким чином США намагаються нівелювати вплив Росії на енергетичні ринки, пише The New York Times.

Російський президент Володимир Путін своєю жорстокістю намагається примусити Україну до капітуляції, хоча сам при цьому буквально висить на волосині – його становище можна назвати надзвичайно складним. Відчуття складності становища мотивує Путіна бути все жорстокішим, припустив президент США Джозеф Байден на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Подальша допомога США Україні може бути під загрозою ‒ Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі