середа, 21 грудня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Під ворожими ударами були десятки населених пунктів ‒ Генштаб про ситуацію на передовій

Під ворожими ударами були десятки населених пунктів ‒ Генштаб про ситуацію на передовій
Російські загарбники із різних типів озброєння обстрілюють населені пункти біля лінії фронту. Фото: defence-ua.com

Небезпека авіаційних та ракетних ударів російських терористів залишається по всій території України.

Минулої доби загарбники із різних типів озброєння били по українських позиціях та населених пунктах на всій лінії фронту. Про це вранці 21 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ в районах шістнадцяти населених пунктів. Зокрема це Михальчина Слобода Чернігівської області та Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Вільхуватка і Дворічна на Харківщині. Також противник задіяв ударний БпЛА та армійську авіацію біля Красного Харківської області", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини – Гайдай анонсував гарні новини з фронту

На Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни обстрілювали райони населених пунктів Новомлинськ, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.

Штурмові дії противника тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Там загарбники з танків та артилерії били по українських позиціях в районах більш як двадцяти населених пунктів. Стріляли, зокрема, біля Верхньокам'янського, Спірного, Білогорівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Диліївки, Водяного, Невельського, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Завдано авіаударів в районах Спірного та Білогорівки.

На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з танків та різнокаліберної артилерії позиції українських військ поблизу Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстріли з реактивної артилерії районів населених пунктів Білогір'я, Кам'янське і Малі Щербаки Запорізької області та Новодмитрівка, Кам'янське, Республіканець, Новоберислав, Понятівка, Херсон, Микільське, Садове і Антонівка на Херсонщині.

Візит президента України Володимира Зеленського до Бахмута підірвав триваючу інформаційну операцію Кремля, спрямовану на те, щоб представити російського диктатора Володимира Путіна учасником війни. про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

На Донбасі 19 грудня російські окупанти втратили одразу декілька позицій під Бахмутом Донецької області. Складнощі у ворога виникають і на лінії фронту Сватове – Кремінна в Луганській області, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Під ворожими ударами були десятки населених пунктів ‒ Генштаб про ситуацію на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі