субота, 15 вересня 2018 10:00

Побили столичного суддю, який веде справу про Майдан

Побили столичного суддю, який веде справу про Майдан
Напали на суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука. Фото: racurs.ua

У вечері 14 вересня біля власного будинку напали на суддю Святошинського районного суду Києва Сергія Дячука.

Нападника не вдалося затримати. Суддю госпіталізували до однієї з столичних лікарень, повідомляють у Раді суддів України.

Дячук пов'язує напад з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з ним. Справою займається поліція. Інформацію про напад внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про хуліганство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять з половиною годин чоловік тримав заручників у відділенні Укрпошти

Суддя Дячук відомий тим, що під його керуванням відбуваються слухання справи про вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. У ній фігурують 157 постраждалих і понад 500 свідків. На лаві підсудних – п'ятеро екс-співробітників київського полку "Беркут". Їх звинувачують в масовому вбивстві учасників протесту, та терористичному акті.

На суддю Октябрського районного суду Полтави 49-річну Ларису Гольник напали двоє невідомих увечері 22 листопада. З чоловіком 50-річним Ігорем Гавриленком поверталися з роботи повз меморіал Солдатської слави. Нападники кинулися на подружжя з кийками. Судді розбили голову, в чоловіка численні забої по всьому тілу, найбільше — на ногах.

Зараз ви читаєте новину «Побили столичного суддю, який веде справу про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі