пʼятниця, 23 лютого 2007 13:21

Півтора мільярда доларів виплатить Microsoft за порушення авторських прав

Присяжні федерального суду в США визнали Microsoft Corp. винною в порушенні прав на патенти, які належать Alcatel-Lucent, і зобов"язали компанію виплатити $1,52 мільярда компенсації.

Microsoft повідомив, що планує звернутися до судді з тим, щоб той відмінив вердикт, і у разі потреби має намір подати апеляцію.

Alcatel-Lucent звинуватив Microsoft у порушенні патентів, які стосуються відтворення цифрових музичних файлів стандарту MP3. Microsoft стверджує, що вже отримала ліцензію на технологію від німецької Fraunhofer.

Один з аналітиків вважає, що Alcatel-Lucent може також вимагати компенсацію у постачальників програмного забезпечення і устаткування, яке підтримує стандарти MP3, включаючи iPod і iTunes компанії Apple Inc.

Для Microsoft $1,52 мільярда еквівалентні приблизно об"єму надходження грошової готівки за шість тижнів, або приблизно $0,15 на акцію, що, на думку аналітика Goldman Sachs Ріка Шерлунда, більшість аналітиків проігнорують.

Ця сума представляє 0,5% від ціни проданих з середини 2003 року персональних комп"ютерів, сказав представник Microsoft Том Берт, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Півтора мільярда доларів виплатить Microsoft за порушення авторських прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі