вівторок, 29 травня 2007 09:03

Піскун пояснив, чому Шемчук не може бути генпрокурором

Святослав Піскун заявляє, що у разі оскарження президентською стороною рішення Солом"янського районного суду Києва який призупинив дію Указу Президента України про його звільнення з посади генерального прокурора, він підкориться цьому рішенню.

"Я виконаю рішення суду", - сказав Піскун учора в ефірі телеканалу "1+1", відповідаючи на запитання про його подальші дії у разі, якщо апеляційний суд визнає законним його звільнення.

Водночас він зазначив, що оскаржуватиме таке рішення у вищій інстанції – Верховному Суді.

"Я обов"язково буду (оскаржувати це рішення), але в той час, коли рішення суду буде, я його буду виконувати", - сказав Піскун.

Водночас він сказав, що йому поки невідомо, чи оскаржувала президентська сторона рішення Солом"янського райсуду.

Крім того, Піскун повідомив, що, за його інформацією, Солом"янський райсуд також виніс ухвалу про призупинення дії Указу Президента про призначення Віктора Шемчука виконуючим обов"язки генпрокурора.

"Тому Шемчук не може бути генпрокурором і виконуючим обов"язки також", - сказав Піскун.

У свою чергу в. о. генпрокурора Віктор Шемчук в в ефірі "5-го каналу" заявив, що Секретаріат президента вже звернувся до Апеляційного суду з поданням щодо оскарження рішення Солом"янського райсуду про призупинення дії Указу Президента про звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора.

"Мені відомо, що Секретаріат президента оскаржив ухвалу Солом"янського райсуду до Апеляційного суду і на сьогодні виконуючим обов"язки генпрокурора є я", - сказав Шемчук.

Він припустив, що рішення Апеляційного суду у цій справі може бути ухвалено вже у вівторок, 29 травня.


За матеріалами Українська правда, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Піскун пояснив, чому Шемчук не може бути генпрокурором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі