середа, 16 червня 2021 21:06

Пішохід штовхнув велосипедиста під вантажівку: свідок розповів, як усе було

Пішохід штовхнув велосипедиста під вантажівку: свідок розповів, як усе було
У Києві загинув ортопед-травматолог 27-річний Віктор Заболотний. Його на велосипеді штовхнув під вантажівку п'яний пішохід. Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік, який штовхнув під колеса вантажівки велосипедиста 27-річного Віктора Заболотного в Києві, ледь тримався на ногах.

Після зіткнення з Віктором він спокійно пішов далі. На крики свідків не реагував, розповів Gazeta.ua очевидець Денис Красін. Він їхав в авто. І саме на його реєстратор потрапив момент загибелі лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що загрожує пішоходу, який штовхнув під вантажівку велосипедиста

"Усе сталося за кілька секунд. Я вибіг з авто. Біля загиблого вже була інша велосипедистка. Вона кричала тому чоловікові, але він не чув. Я кинувся допомагати потерпілому. Зрозумів, що він мертвий, тож побіг за пішоходом. Догнав, затримав. Він на ногах не тримався й навіть не розумів, що відбувається. Хотів зв'язати йому руки за спиною його ж курткою. Але то була марна справа. Він не намагався нікуди тікати, бо не міг, сидів на траві. Ми викликали медиків і поліцію", - розповів Красін.

Віктор пресів на двоколісного два роки тому – аби швидше добиратися до лікарні. У день трагедії був на роботі, мав операцію. Повертався додому, за словами колеги Тараса Рокити.

У крові затриманого виявили 1,41 проміле алкоголю. Суд уже обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Якщо його провину доведуть – можуть ув'язнити на п'ять років.

Трагедія сталася 15 червня на вул. Зодчих у Святошинському районі Києва. Відомо, що чоловік їхав на велосипеді, а назустріч йому йшов п'яний. Коли їхні шляхи перетнулись, пішохід хитнувся і збив велосипедиста. Чоловік упав на дорогу, вдарився об задню частину причепа вантажівки, потім його відкинуло на бордюр. Отримавши травму голови, він помер на місці. Загиблий - ортопед-травматолог лікарні №7 27-річний Віктор Заболотний. Був єдиним сином у батьків. Два роки тому одружився.

Зараз ви читаєте новину «Пішохід штовхнув велосипедиста під вантажівку: свідок розповів, як усе було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі