субота, 16 серпня 2014 09:39

Спецтема: Війна на Донбасі

Підсумки нічних подій у зоні АТО

Підсумки нічних подій у зоні АТО

Вночі в зоні АТО відбувалися бойові зіткнення, що супроводжувалися перегрупуванням як сил АТО, так і терористів. Про це написав на своїй сторінці в Facebook Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативні дані групи "Інформаційний Опір".

"Бойовики, задіявши резерви, що включають важку бронетехніку, і діючи від н.п.Молодогвардійськ, намагались повернути втрачені раніше позиції на напрямі Новосвітлівка-Хрящувате, однак безуспішно. Сили АТО закріпилися на рубежах в даному районі, забезпечуючи свій контроль над стратегічно важливою трасою М-04, і забезпечуючи собі подальшу можливість для виходу в передмістя Луганська з півдня з розблокуванням Луганського аеропорта, де тримають оборону наші підрозділи", - зазначає Тимчук.

Також за його інформацією, одночасно тривали бойові зіткнення в районі Луганська, де раніше сили АТО провели підготовчі дії для звільнення міста.

Не менш активні дії зробили бойовики в районі траси Н21, на напрямку Шахтарськ-Сніжне, намагаючись відновити маршрут постачання свого угруповання у районі Донецька. Ці контратаки були відбиті силами АТО, проте і подальші дії наших сил в цьому районі були заблоковані діями противника.

"Активні дії сили АТО продовжують в Донецьку, а також на напрямку Горлівка-Єнакієве. Вчора, 15 серпня, після імітації удару на Іловайськ і відволікання сил бойовиків, сили АТО з півдня обійшли з двох сторін н.п.Моспіно і оточили тут угруповання противника", - додав він.

За даними експерта, терористи продовжують обстріли позицій сил АТО. Зокрема:

- З БМ-21 "Град" були обстріляні позиції силовиків поблизу н.п.Березове і двічі - поблизу н.п. Орлово-Іванівка.

- З мінометів були обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Донецьку і в районі н.п.Христофорівка (Луганська обл.),

- З артилерії - позиції поблизу н.п.Новобахмутівка, Василівка і Кутейнікове.

Зараз ви читаєте новину «Підсумки нічних подій у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі