понеділок, 20 вересня 2021 18:10

Підозрюваного в убивстві 19-річної студентки випустили із СІЗО

Підозрюваного в убивстві 19-річної студентки випустили із СІЗО
Дарія Косенок із Кам'янського Дніпропетровської області навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Хотіла бути перекладачем. Фото: facebook.com_igor.zinkevych

Підозрюваного у вбивстві студентки 19-річної Дар'ї Косенок, яку знайшли вбитою в орендованій квартирі у Львові, випустили із СІЗО.

Нестора Литвинчука перевели у Львівську обласну психіатричну лікарню, бо під час експертизи начебто діагностували психічне захворювання. Тепер можуть визнати неосудним. Про це розповіли батьки вбитої Ганна й Андрій Косенок, передає zaxid.net.

Дар'я та підозрюваний тривалий час зустрічалися. Ознак хвороби в нього ніхто не помічав. Андрій Косенок наголосив, що хлопець йому ніколи не подобався, оскільки ніде офіційно не працював, проте жив заможним життям - орендував дорогі автомобілі й помешкання. За його даними, хлопець був програмістом.

Пара зустрічалася рік. Згодом хлопець почав проявляти агресію і Дар'я вирішила припинити такі стосунки. Ганна Косенок додає, що після цього хлопець почав переслідувати доньку: погрожував, що скоїть самогубство. Тому донька й погодилася у той трагічний день зустрітися із ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіла бути перекладачем: розповіли про студентку, яку зарізали в орендованій квартирі

Батьки дівчини не погоджуються з тим, що хлопець хворий. Вимагають провести незалежну експертизу в Києві чи Дніпрі.

Додають, що на їхній погляд хлопець добре спланував злочин. А це свідчить про його осудність.

Мати підозрюваного Ганна Литвинчук зазначає, що син дійсно хворий. А її провина в тому, що вчасно не помітила хвороби.

Жінка переконує, що хоче, щоб сина вилікували й він продовжив повноцінне життя, допомагаючи родичам убитої дівчини. Також вона спілкувалася із рідними загиблої та просила в них вибачення за сина.

23 вересня суд розгляне клопотання прокурора про примусове лікування хлопця, у рамках якого йому й проведуть додаткову експертизу.

Студентку із Дніпропетровської області Дар'ю Косенок із множинними ранами знайшли ввечері 30 березня в орендованій квартирі у Львові. Знайшла тіло й викликала поліцію власниця квартири на вул. Личаківській.

Головним підозрюваним є її 19-річний хлопець із Житомирщини. Його затримали у Східниці. У поліції кажуть, що чоловік зізнався в скоєному й пояснив причину вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваного в убивстві 19-річної студентки випустили із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі