середа, 24 липня 2019 18:39

Підозрюваний у вбивстві батьків захотів жити вдома, а не під арештом

Підозрюваний у вбивстві батьків захотів жити вдома, а не під арештом
Віталій Глазунов звернувся до суду. Фото:Ярослава Фоніна

24 липня в Полтавському апеляційному суді розглянули справу Віталія Глазунова, який подав апеляцію щодо зміни запобіжного заходу. Замість тримання під вартою чоловік хоче домашній арешт без можливості покинути територію будинку. Його звинувачують у вбивстві батьків.

Журналіст Gazeta.ua відвідав судове засідання.

До складу колегії суддів увійшли Володимир Костенко, Ліліана Нізельковська та Василь Маліченко. Засідання відбулося в першій залі Полтавського апеляційного суду о 16:30.

Підсудний Віталій Глазунов прибув у супроводі 4 вартових. Його завели до скляного "акваріуму" для підсудних. Вартові попрохали не знімати Віталія та не спілкуватися з ним. Слідом за підсудним увійшов його адвокат Євгеній Фабро. Через кілька хвилин з'явився прокурор, а за ним — судді. Розгляд справи розпочався вчасно.

Першим виступив адвокат обвинувачуваного.

"Прошу скасувати рішення щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою й ухвалити перебування обвинуваченого під домашнім арештом без права покидати житло", — розпочав Євгеній Фабро.

Він заявив, що обвинувачуваний повністю визнає свою провину і готовий співпрацювати зі слідством. Також він не планує переховуватися чи знищувати речові докази. На зауваження від суддів про те, що житло Віталія зруйноване, заперечив. За його словами, частина будинку перебуває у прийнятному для проживання стані.

Після виступу адвоката дали слово Віталію Глазунову, проте той лише відповів, що згоден із Євгенієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині чоловік убив батьків і підпалив будинок

"Глазунов може переховуватися від органів розслідування, оскільки за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. Крім того, підозрюваний може знищити ті речові докази, які не здобуті, бо на цей час слідство ще триває. Глазунов може вплинути якимось чином на свідків злочину. Також проживати у пошкодженому будинку неможливо", - прокоментував у свою чергу прокурор.

Опісля того, як заслухали обидві сторони, судді покинули зал засідання для прийняття рішення. Через кілька хвилин повернулися. Суд вирішив відмовити Віталію Глазунову у зміні запобіжного заходу. Обвинувачений залишається під арештом, доки триватиме слідство.

Чоловік із Ковалівки Полтавського району, який вбив своїх батьків, зробив це через гроші.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у вбивстві батьків захотів жити вдома, а не під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають