вівторок, 08 жовтня 2019 19:58

Підліток знайшов на околиці села бойові гранатомети
4

На Сумщині знайшли сховані гранатомети
Фото: Поліція
На Сумщині знайшли сховані гранатомети
На Сумщині знайшли сховані гранатомети
На Сумщині знайшли сховані гранатомети

Пакет з двома гранатометами знайшов підліток в одному з сіл Краснопільського р-ну Сумської обл.

Хлопець шукав метал навколо свого села. Притрушений листям поліетиленовий пакет перевірив металошукачем. Сигнал пристрою показав, що в пакеті металеве. Знайшовши два бойових гранатомети РПГ-22, попросив матір викликати поліцію, - йдеться в повідомленні поліції

"Наші працівники і співробітники вибухо-технічного відділу з'ясували, що в пакеті знаходяться дві реактивні протитанкові гранати. За даним фактом вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). В рамках розслідування РПГ направлені на експертизу. Зараз ми з'ясовуємо джерело їх походження і яким чином вони потрапили на околицю села ", - повідомив начальник Краснопільського відділення поліції Андрій Семенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найбільший в Україні сховок з боєприпасами

За словами керівника вибухо-технічного підрозділу ГУНП в області Олега Євлаша, попередньо гранатомети були цілком боєздатними і представляли чималу загрозу для мирного населення. Потужність вибуху кожного дорівнює вибуху півкілограма тротилу, а осколки мають забійну силу в радіусі 150 метрів.

У садовому товаристві "Кринички" Білоцерківського району знайшли склад боєприпасів часів Другої світової війни. Усього піротехніки виявили 63 вибухонебезпечні предмети. Їх вилучили та підірвали у кар'єрі.

Зараз ви читаєте новину «Підліток знайшов на околиці села бойові гранатомети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі