середа, 21 лютого 2007 09:52

Підліток задушив 10-річну дівчинку через 5 гривень

У Донецьку затримали 15-річного підлітка, якого підозрюють у вбивстві. Якщо його провина буде доведена, затриманому загрожує 15 років в"язниці. Про це повідомили в прес-службі Донецької обласної прокуратури.

У липні минулого року 10-річна Світлана пішла в магазин за продуктами і додому не повернулася. Дівчинка проживала в не благополучній сім"ї, її мати неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Тому на зникнення доньки жінка не звернула уваги. Вона сказала правоохоронцям, що дочка могла виїхати до батька або до родичів в Полтаву. Проте до осені дитина так і не з"явилася.

Так як дівчинка характеризувалася позитивно, міліція порушила кримінальну справу "Умисне вбивство". За підозрою у скоєнні цього злочину затримали хлопця, який проживав у тому ж селищі, що і зникла безвісти.

За словами підлітка, він зустрів дівчинку, коли вона поверталася з магазина. Хлопець попросив у дитини гроші, а, діставши відмову, забрав 5 гривень - здачу, що залишилася від покупок. Дівчинка погналася за кривдником. Тоді хлопець просто задушив свою жертву, тіло заховав в лаз під бетонною плитою. Там воно пролежало півроку.

Як розповів слідчий Пролетарської прокуратури Олександр Кузьминчук, на початку січня затриманий сам вказав місце імпровізованого поховання. Звідти правоохоронці витягли останки дівчинки. Суд дав санкцію на арешт підозрюваного. Тепер слідству належить провести різні експертизи, у тому числі і судовий-психологічну, пише

В Донецке задержали 15-летнего подростка, которого подозревают в убийстве. Если его вина будет доказана, задержанному грозит 15 лет тюрьмы. Об этом сообщили в пресс-службе Донецкой областной прокуратуры.

В июле прошлого года 10-летняя Светлана пошла в магазин за продуктами и домой не вернулась. Девочка проживала в неблагополучной семье, ее мать неоднократно привлекалась к криминальной ответственности за хранение наркотиков. Поэтому на исчезновение дочери женщина не обратила внимание. Она сказала стражам порядка, что дочь могла выехать к отцу или к родственникам в Полтаву. Однако до осени ребенок так и не появился.

Так как девочка характеризовалась положительно, милиция возбудила уголовное дело "Преднамеренное убийство". По подозрению в совершении этого преступления задержали парня, который проживал в том же поселке, что и без вести пропавшая Светлана.

По словам подростка, он встретил девочку, когда она возвращалась из магазина. Парень попросил у ребенка деньги, а, получив отказ, забрал 5 гривен - сдачу, которая осталась от покупок. Девочка погналась за обидчиком. Тогда парень просто задушил свою жертву, тело спрятал в лаз под бетонной плитой. Там оно пролежало полгода.

Как рассказал следователь Пролетарской прокуратуры Александр Кузьминчук, в начале января задержанный сам указал место импровизированного захоронения. Оттуда стражи порядка вытянули останки девочки. Суд дал санкцию на арест подозреваемого. Теперь следствию надлежит провести разные экспертизы, в том числе и судебно-психологическую, пишет Regnum.


Зараз ви читаєте новину «Підліток задушив 10-річну дівчинку через 5 гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі