вівторок, 04 січня 2022 18:17

Під Запоріжжям за один день звільнилися майже всі працівники поліції

Під Запоріжжям за один день звільнилися майже всі працівники поліції
Під Запоріжжям за один день звільнилися 95 % від усього особового складу поліції. Фото: facebook.com/policechernigivshchini

У Токмацькому міському відділенні поліції у Запорізькій област звільнилися 30 співробітників. Це - 95 % від усього особового складу поліції Токмака

Це сталося 31-го грудня 2021-го року, повідомила у Facebook народна депутатка фракції "Слуга народу" 79 округу Запорізької області Юлія Яцик.

Причин для звільнення було декілька, зокрема: невиконання керівництвом ГУНП Запорізької області оплати праці за ненормований робочий день і нічні зміни, систематичний тиск з боку керівництва поліції щодо виконання показників розкриття злочинів; викривлення фактів роботи працівників поліції публічними особами, що призводить до зниження довіри населення до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр внутрішніх справ розповів, як підняти зарплати патрульним

Політикиня заявила, що деякі злочини не реєстрували в ЄРДР або робили це з мінімальною кваліфікацією. За її словами, це робили "через вказівки конкретних посадових осіб". Якщо інцидент набирав розголосу, то у поліції знаходили "винних" та звільняли.

У Нацполіції відреагували на масове звільнення та пообіцяли провести перевірку службової діяльності. Вона розпочалася 4 січня.

Кабінет міністрів звільнив заступника міністра внутрішніх справ 47-річного Олександр Гогілашвілі з посади. Працював у міністерстві з 2019 року. Відповідав за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних.

Ймовірно, має громадянство Росії, повідомив Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані Федеральної податкової служби РФ. Народився у Грузії. Паспорт РФ отримав 2010‑го, розповіли журналісти. Працював у Росії. Нібито був помічником депутата Держ­думи РФ від партії "Единая Россия" Миколи Валуєва. Громадянство України Гогілашвілі отримав 2015 року завдяки укладенню шлюбу, повідомив активіст Сергій Стерненко. Дружина Гогілашвілі Марія Левченко – особистий помічник президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Під Запоріжжям за один день звільнилися майже всі працівники поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі