пʼятниця, 30 липня 2021 17:45

Під ОП сталося зіткнення силовиків із противниками ЛГБТ-прайду: фото й відео
21

Фото: telegraf.com.ua

У п'ятницю, 30 липня, під будівлею Офісу президента в Києві сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцейськими.

Правоохоронці застосували проти них сльозогінний газ. Ті кидали в поліцію пляшки, пише "Укрінформ".

Сутичка була короткотривала. У ній брали участь по кілька десятків поліцейських і противників ЛГБТ-прайду. Останні зруйнували шмат встановленого кордону, але не змогли прорватися повз силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: M1 прокоментував зняття камінґ-ауту Melovin з ефіру

На підході до ОП зібралися більш як сотня противників ЛГБТ-прайду. Правоохоронці стоять тут у кілька рядів.

Час від часу лунає гучна музика. Активісти скандують "Ганьба", "Разом і до кінця" і "Смерть ЛГБТ".

За 5 хв. після згаданої сутички сталася нова. Кілька десятків правоохоронців почали рухатися в бік станції метро Хрещатик разом із противниками ЛГБТ-маршу. Інколи застосовували сльозогінний газ.

Акцію на підтримку ЛГБТ-спільнот анонсували кілька громадських організацій. Вона мала пройти у форматі рейву. Акцію вже спробували зірвати. Під Офісом президента знайшли підозрілу покинуту сумку, яку перевіряли вибухотехніки. Як з'ясувалося, вибухівки в сумці немає. Її власник знайшовся.

Коли ж акція почалася, зав'язалася бійка між представниками секс-меншин і учасниками праворадикальних організацій. У сутички втрутилися силовики. Це і спричинило згаданий вище конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Під ОП сталося зіткнення силовиків із противниками ЛГБТ-прайду: фото й відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі