середа, 14 травня 2014 08:32

Спецтема: Війна на Донбасі

Під Краматорськом снайпери терористів добивали поранених українських десантників

Під Краматорськом снайпери терористів добивали поранених українських десантників
Фото: mvs.gov.ua

Під Краматорськом снайпери добивали поранених десантників.

Про це повідомляють в МВС України.

О 12.15 в районі села Жовтневе (20 км від Краматорська) колона українських десантників, які везли воду і продукти з одного блок-поста на інший, потрапили в засідку, на них напала група терористів.

Як повідомив прес-секретар начальника Генерального штабу, підполковник Олексій Дмитрашковський, нападників було близько 30-40 чоловік. За словами місцевих жителів, вони приїхали на двох "Газелях" і " Жигулях".

"Перший постріл був з гранатомета, потрапив прямо в двигун БТРа, який йшов другим у колоні, почався бій. Бій тривав годину. За результатами бою загинуло 6 десантників і 9 отримали поранення, з цих 9 у двох контузія, 7 поранених. Всі доставлені в лікарню", - розповів Олексій Дмитрашковский і додав, що також внаслідок бою десантники позбулися одного БТРа і одного "ГАЗ- 66" з мінометної установкою.

Він також зазначив, що засідка була організована біля дамби. Нападники були озброєні снайперськими гвинтівками, з яких дострілювали поранених, і РПГ, якого немає на озброєнні в української армії. На місці засідки знайдено рюкзак з боєприпасами

За словами прес-секретаря начальника Генерального штабу, в результаті бою з боку ворога були також поранені й убиті. Однак, коли десантники почали у відповідь бій, терористи почали відтягувати своїх поранених і вбитих і бігти.

За інформацією Олексія Дмитрашковского, на даний момент проведена зачистка району, з людьми проведена відповідна робота.

Друзі, побратими загиблих десантників готові і надалі високо нести звання воїнів - десантників дев'яносто п'ятої бригади, готові далі продовжувати, незважаючи ні на що, йти до перемоги, - зазначив прес-секретар начальника Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «Під Краматорськом снайпери терористів добивали поранених українських десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі