пʼятниця, 03 березня 2023 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Донецьком знищено майже увесь полк мобілізованих росіян ‒ ЗМІ

Під Донецьком знищено майже увесь полк мобілізованих росіян ‒ ЗМІ
Непідготовлених російських мобілізованих кинули на штурм Авдіївського укріпрайону. Фото: sibreal.org

Російське командування вночі на 1 березня направило на штурм Авдіївського укріпрайону під Донецьком непідготовлених мобілізованих з Іркутської області РФ.

У результаті майже увесь полк мобілізованих загинув, повідомляє "Сибір.Реалії".

Родичі двох мобілізованих 3 березня повідомили журналістам, що практично весь полк знищений. Лише кілька людей поранені, а решта загинули. Але офіційно вони вважаються зниклими безвісти.

"Мій віддзвонився – осколкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не залишилося. Відомо поки тільки про двох поранених, інші або загинули, або кинуті там у важкому стані. Йому дадуть тільки тиждень. Потім знову кинуть "на передок", – розповіла дружина одного з мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна рухатиметься вперед ‒ генерал ЗСУ розповів про "великий наступ" росіян на Донбасі

Тим часом іркутські чиновники поїхали в окуповану частину Донецької області України, де мобілізовані скаржилися на командування. Вони мають намір "налагодити зв'язок" із полком.

27 лютого мобілізовані склали вже третє за рахунком звернення до російського президента Володимира Путіна зі скаргою на дії командування з так званої ДНР.

Російські солдати перебувають під командуванням Слов'янської бригади окупаційних військ, їх відправляють на штурм за відсутності розвідки, зв'язку та підтримки артилерії. А на скарги, що мобілізовані "не мають можливості виконати наказ", їм погрожують переслідуванням за дезертирство.

"Поїдете за статтею про дезертирство, у вас будуть неприємності з комендатурою і військовою поліцією, ми розформуємо вас по двоє людей і відправимо в наступ, із якого ви не повернетеся", ‒ цитують російські мобілізовані погрози на свою адресу.

За інформацією видання, у мобілізованих немає військової підготовки. Це будівельники, водії, менеджери. Багато з них у віці старше 40 років із хронічними хворобами.

За словами мобілізованих, командування забирає з поля бою тільки солдатів так званої ДНР із легкими пораненнями. А тяжкопоранених і вбитих залишають на позиціях, оскільки "бояться втратити техніку". Убиті росіяни вважаються зниклими безвісти, а поранених все ж евакуюють раз на добу на ношах.

Російська військова поліція уже затримала заступника командира з політичної частини полку з позивним "Скеля". Він намагався пояснити командуванню, що "вчорашні водії, зварювальники, меблярі не можуть належати до елітного підрозділу штурмовиків і не мають для цього навичок".

Російська армія втратила на війні з Україною 5 тис. одиниць бронетехніки. Однією з причин є нездатність виробляти системи захисту у промислових масштабах. Про це повідомило міноборони Великої Британії.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 3 березня становлять понад 151 370. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 765 окупантів, повідомив український Генеральний штаб.

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком знищено майже увесь полк мобілізованих росіян ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі