четвер, 22 грудня 2022 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Пхеньян заплатить: у МЗС Британії різко відреагували на передачу зброї "вагнерівцям"

Пхеньян заплатить: у МЗС Британії різко відреагували на передачу зброї "вагнерівцям"
Глава МЗС Джеймс Клеверлі заявив, що Північна Корея заплатить високу ціну за підтримку незаконної війни Росії проти України. Фото: Getty Images

Велика Британія підтримує заяву Сполучених Штатів Америки про те, що Північна Корея надала зброю в Росію для ПВК "Вагнера", яка бере участь у російській війні проти України.

Той факт, що президент країни-агресорки Володимир Путін звертається за допомогою до Північної Кореї, є ознакою відчаю та ізоляції Росії. Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Велика Британія підтримує оцінку США про те, що Північна Корея завершила постачання зброї в Росію для використання групою "Вагнера", яка заплатила за це обладнання та має тисячі військовослужбовців в Україні", – сказав глава МЗС Джеймс Клеверлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клоун Пригожин влаштував цирк у Бахмуті: почав кликати Зеленського на "розбірки"

Він зазначив, що це є явним порушенням резолюцій Ради безпеки ООН.

"Ми працюватимемо з нашими партнерами, щоб Північна Корея заплатила високу ціну за підтримку незаконної війни Росії проти України", – йдеться в заяві.

Приватна військова компанія "Вагнер" отримала партію зброї з Північної Кореї.

Цю зброю росіяни використовуватимуть у війні проти України. Про це виданню Reuters розповів високопосадовець адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

За його інформацією, ПВК "Вагнер" сплатила постачання зброї з Північної Кореї.

При цьому урядовець зазначив, що минулого місяця Північна Корея поставила в Росію ракети. Але, за його словами, кількість зброї, яку отримали росіяни, не змінить динаміку бойових дій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Пхеньян заплатить: у МЗС Британії різко відреагували на передачу зброї "вагнерівцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі